Ruoka, terveys ja ilmasto vaikuttavat kaikki toisiinsa. Me Orklalla teemme terveellisestä elämästä helpompaa kehittämällä uusia, sekä ihmisille että ympäristölle parempia tuotteita.
Orklan työ terveellisemmän elämäntavan puolesta tukee YK:n kestävän kehityksen tavoitteita 2 – ei nälkää – ja 3 – terveellisen elämän ja hyvinvoinnin takaaminen kaikenikäisille.
Ruoka- ja päivittäistavaratuotteiden johtavana valmistajana meillä on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti ihmisten ruokavalioon. Pienilläkin muutoksilla siinä, mitä syömme ja juomme, voi olla suuri vaikutus kansanterveyteen.
Koko Orkla-konsernin tavoitteena on vähentää suolan ja sokerin määrää tuotteissamme 15 prosentilla vuodesta 2015 vuoteen 2025. Vähennys ei heikennä tuotteiden makua tai ruokaturvallisuutta.
Viimeisen 15 vuoden aikana Orkla-yritykset ovat vähentäneet huomattavasti tyydyttyneiden rasvojen osuutta tuotteissaan. Suuri vaikutus on tullut erityisesti palmuöljyn vaihtamisesta terveellisempiin kasviöljyihin.