Yuzusilliä korealaiseen tapaan

Yuzusilliä korealaiseen tapaan

Ainekset

  • 1 kg Abba Skapa sillifileitä valutettuna
  • jäävuorisalaatin kerää
  • 8 cm inkivääriä
  • 1/2 dl yuzu-täysmehua
  • 1/2 l vettä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 200 g retikkaa
  • 3 dl majoneesia
  • sitruuna
  • 1 rasia vesikrassia
  •   sienisoijakastiketta maun mukaan

Valmistusohje

  1. Valuta silli ja leikkaa 2 cm:n paloiksi. Leikkaa salaatti kahtia ja erottele lehdet.
  2. Keitä vesi, sokeri, yuzu ja viinietikka. Kuutioi inkivääri 1/2 cm:n paloiksi ja lisää seokseen. Keitä kasaan kunnes liemi on puolittunut. Siivilöi ja anna jäähtyä. Suikaloi retikka ja lisää liemeen.
  3. Vatkaa majoneesi, soija ja sitruunan kuoriraaste. Purista sitruunamehu majoneesiin ja kaada pursotinpussiin. Pursota sekoitusta salaatinlehdille. Koristele muutamalla sillipalalla, retikalla ja vesikrassilla.