Yrttisilliä ruisleivällä

30 min. 4:lle

Klassinen pikkusuolainen, johon käy niin ruisleipä kuin vaaleampikin täysjyvä. Liemessä tekeytyminen täydentää juhlasilliin yrttisen maun. Yrttisilli maistuu toki leivän päällä myös aivan sellaisenaan…

Yrttisilliä ruisleivällä

Ainekset

  • 1 prk Ahti Juhlasilliä
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 kpl sipuli
  • ½ kpl purjoa
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 0,5 dl tuoretta tilliä
  • LIEMI
  • 7 kpl maustepippuria
  • 7 kpl mustapippuria
  • 7 kpl roseepippuria
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 kpl laakerinlehti
  • LISUKKEEKSI
  •   ruisleipää
  • 1 prk Ahti Juhlasilliä
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 kpl sipuli
  • ½ kpl purjoa
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 0,5 dl tuoretta tilliä
  • LIEMI
  • 7 kpl maustepippuria
  • 7 kpl mustapippuria
  • 7 kpl roseepippuria
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 kpl laakerinlehti
  • LISUKKEEKSI
  •   ruisleipää

Valmistusohje

  1. Leikkaa sillipalat puoliksi sekä punasipuli, sipuli, purjo ja sitruuna ohuiksi viipaleiksi.
  2. Hienonna lehtipersilja ja tilli.
  3. Murskaa maustepippuri ja pippuri morttelissa, ja laita kattilaan muiden ainesten kanssa.
  4. Kiehauta neste ja jäähdytä se kokonaan.
  5. Laita silli, sipuli, purjo, sitruuna, lehtipersilja ja tilli kerroksittain lasipurkkiin tai ruukkuun.
  6. Kaada neste päälle ja laita kansi päälle.
  7. Sillin pitäisi tekeytyä yhden päivän ajan jääkaapissa ennen käyttöä.
  8. Tarjoile yrttisilli pienillä ruisleipäviipaleilla ja koristele halutessasi pienellä määrällä persiljaa ja tilliä.