Voileipäkakku

1 h 4:lle

Voileipäkakku kuuluu juhlapöytään. Tässä hyvin helppo resepti tonnikalaa sisältävälle voileipäkakulle. Kallen mätitahna täydentää maun.

Voileipäkakku

Ainekset

  • siivua pitkittäin viipaloitua vaaleaa leipää
  • siivua pitkittäin viipaloitua limppua
  • TÄYTE 1
  • 1 dl Abban tonnikalapasteijaa
  • 1 tölkki Abban tonnikalaa vedessä
  • 1/2  sipulia hienonnettuna
  • 1 rkl Felix-tomaattipyreetä
  •   mustapippuria
  •   salaattimaustetta
  • TÄYTE 2
  • 1 tuubi Kallen mätitahnaa (190 g)
  • 1/2 dl purjosipulia hienonnettuna
  • 1/2 dl omenaraastetta (valitse hapokas omenalaatu)
  • 1 dl crème fraichea
  •   mustapippuria
  •   sitruunamehua
  • TARJOILUUN
  •   katkarapuja, Kallen mätitahnaa, sitruunaa, tomaattia, keitettyä kananmunaa, tilliä, tuoretta oreganoa

Valmistusohje

  1. Kostuta leipä tonnikalan liemellä ja aseta pohjaksi kaksi viipaletta vaaleaa leipää.
  2. Sekoita täytteen 1 valmistusaineet ja levitä pohjalle. Aseta päälle limppuviipaleet.
  3. Sekoita täytteen 2 valmistusaineet ja levitä limppukerroksen päälle. Aseta päälle loput vaaleat leipäviipaleet.
  4. Ripottele päälle hienonnettua tilliä ja koristele mielesi mukaan valmistusaineilla.