Valkosuklaa-kurpitsavanukas
0
Valkosuklaan ja kurpitsan yhdistelmä on sekä makea, että raikas. Voit tarjoilla vanukkaan annoskulhoista tai isommasta tarjoiluastiasta.

Ainekset
- 300 g Felix Kultapikkelsiä
- 30 g voita
- 1/2 tl jauhettua kanelia
- 1/4 tl jauhettua kardemummaa
- 1/4 tl vaniljasokeria
- 50 g hienoa sokeria
- 1/2 l kermaa (vähälaktoosista)
- 1/2 l täysmaitoa (vähälaktoosista)
- 120 g sokeria
- 200 g Panda Valkosuklaata paloina
- 4-5 kpl liivatelehtiä
- vaniljatanko tai vaniljasokeria
- KORISTEEKSI
- paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
- Kuumenna voi kattilassa, lisää mausteet ja kiehauta. Lisää Kultapikkelsi sekä sokeri ja kuullota kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Jäähdytä seos.
- Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet ja lisää ne kerman joukkoon (tai käytä vaniljasokeria). Keitä kermaa, vaniljatankoa ja sokeria hetki kattilassa. Lisää valkosuklaa ja ota kattila pois liedeltä. Sekoita tasaiseksi.
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja lisää sulaneen valkosuklaan ja kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- VAIHTOEHTO 1: Annostele valkosuklaavanukas laseihin, anna hyytyä kylmässä. Annostele hyytyneen vanukkaan pinnalle hieman kurpitsahilloketta, koristele esim. paahdetuilla mantelilastuilla ja yrteillä.
- VAIHTOEHTO 2. Annostele kurpitsahilloke annosmaljoihin ja kaada hieman jäähtynyt vanukasmassa varovasti hillokkeen päälle.