Uunikala
50 min.
4:lle
29

Ainekset
- 800 g kalafileetä (lohi, kuha, siika tai ahven)
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria karkeaksi rouhittuna
- 6 katajanmarjaa rouhittuna
- KUORRUTUS
- 2 - 3 Felix Suolakurkkulohkoja pilkottuna
- 1 ruukku tilliä silputtuna
- 1/2 ruukkua ruohosipulia silputtuna
- 150 g Felix Lohimajoneesia
- 120 g smetanaa
- 2 rkl Felix Tomaattipyreetä
- 1/2 dl Felix Ketchuppia
- 1/2 tl rouhittua valkopippuria
- 1 dl juustoraastetta (esim. emmental)
- REUNALLE
- 4 dl vettä
- 4 dl maitoa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 1 pkt Felix Perunamuusia (220 g)
- 2 kananmunankeltuaista
- 20 g voita sulatettuna
- 1 rkl korppu- tai pankojauhoja
- VIIMEISTELYYN
- 1 sitruuna
Valmistusohje
- Laita kalafilee uunivuokaan. Jos käytät lohta, niin vedä viillot kalan lihaan 3 cm:n välein. Mausta suolalla, rouhitulla pippurilla ja rouhituilla katajanmarjoilla.
- Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä kalan pintaan.
- Kuumenna vesi, maito ja mausteet kattilassa. Sekoita muusiaines joukkoon. Laita kansi päälle ja anna tekeytyä 5 minuuttia. Lisää keltuaiset muusiin hyvin sekoittaen. Siirrä muusi tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin ja pursota se kalan ympärille. Valuta voisula muusipursotukselle ja ripottele korppujauhot pintaan.
- Paista uunin alatasolla 200 C noin 30 minuuttia.
- Tarjoile sitruunalohkojen, raikkaan salaatin ja Felix Perinteisen salaattikastikkeen kanssa.