Uunibataatti SuperRiisillä ja tomaatti-pinaattisalaatilla

1 h 4:lle

Uunibataatti SuperRiisillä ja tomaatti-pinaattisalaatilla

Ainekset

  • pientä bataattia
  • TÄYTE
  • 2 dl Paulúns SuperRiisiä
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 tl öljyä
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja (250 g)
  • valkosipulinkynsi
  • 1/2  punasipulia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl öljyä
  •   suolaa
  •   mustapippuria
  • LISÄKSI
  •   tuoretta pinaattia
  • avokadoa
  • TAHINIKASTIKE
  • 1/2 dl tahinia (seesamitahnaa)
  • 1 dl vettä
  • 2 - 3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese bataatit ja pistele niihin haarukalla reikiä. Laita kuorineen uunivuokaan ja paista 1 - 1,5 tuntia, kunnes bataatit ovat pehmeitä.
  2. Keitä SuperRiisi pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  3. Pese tomaatit ja leikkaa neljään osaan. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää sipulit, sitruunamehu ja öljy tomaattien joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria, anna maustua hetken aikaa.
  4. Pese pinaatit ja kuivaa hyvin. Halkaise avokadot, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha, leikkaa kuutioiksi.
  5. Ota bataatit uunista. Halkaise ne pituussuunnassa, jätä pohjasta kiinni. Täytä SuperRiisillä, tomaattisalaatilla, pinaatilla ja avokadolla. Tarjoile lisänä tahinikastiketta.

TAHINIKASTIKE

  1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.