Uunibataatit ja tonnikala-ranskankermaa

1 h 4:lle

Uunibataattien kanssa tarjottava tonnikalatäyte valmistuu nopeasti ja maistuu herkulliselta kuumien bataattien päällä.

Uunibataatit ja tonnikala-ranskankermaa

Ainekset

  • 4 prk Abba Tonnikalaa soija & inkivääri
  • 300 g ranskankermaa
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia
  • 3 oksaa lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1/2  sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • valkosipulinkynsi raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • LISÄKSI
  • bataattia
  • 1 tl suolaa
  • VIIMEISTELYYN
  •   hienonnettua ruohosipulia
  •   parmesaania

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Pese bataatit, pistele niihin haarukalla reikiä ja kääri folioon. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Bataatti on kypsä, kun voit työntää veitsen helposti sen läpi.
  3. Valmista täyte sillä aikaa kun bataatit kypsyvät. Vatkaa ranskankermaa kuohkeammaksi. Painele haarukalla tonnikalaa hieman hienommaksi. Sekoita joukkoon loput ainekset ja tarkista maku.
  4. Halkaise bataatit keskeltä pituussuunnassa ja mausta sisus varovasti suolalla. Annostele päälle tonnikala-ranskankermaa ja viimeistele ruohosipulilla ja parmesaanilla.