Uunibataatit ja tonnikala-ranskankermaa
1 h
4:lle
0
Uunibataattien kanssa tarjottava tonnikalatäyte valmistuu nopeasti ja maistuu herkulliselta kuumien bataattien päällä.

Ainekset
- 2 prk Abban tonnikalaa
- 300 g ranskankermaa
- 1/2 ruukkua ruohosipulia
- 3 oksaa lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1/2 sitruunan kuori raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- LISÄKSI
- 4 bataattia
- 1 tl suolaa
- VIIMEISTELYYN
- hienonnettua ruohosipulia
- parmesaania
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Pese bataatit, pistele niihin haarukalla reikiä ja kääri folioon. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Bataatti on kypsä, kun voit työntää veitsen helposti sen läpi.
- Valmista täyte sillä aikaa kun bataatit kypsyvät. Vatkaa ranskankermaa kuohkeammaksi. Painele haarukalla tonnikalaa hieman hienommaksi. Sekoita joukkoon loput ainekset ja tarkista maku.
- Halkaise bataatit keskeltä pituussuunnassa ja mausta sisus varovasti suolalla. Annostele päälle tonnikala-ranskankermaa ja viimeistele ruohosipulilla ja parmesaanilla.