Uppomunaleipä sillillä
30 min.
3:lle
5
Uppomunaleipä karamellisoidulla sipulilla ja uppomunalla on herkullista niinkin, mutta silli tekee leivästä täydellisen. Tämän reseptin laati bloggaaja "Kokit ja potit".

Ainekset
- 4 viipaletta saaristolais- tai ruisleipää
- 1/2 pkt Ahti Perinteinen sillifileetä
- tai
- 1/2 pkt Ahti Matjessillifileetä
- 4 kananmunaa
- 4 rkl smetanaa
- 1 tl sinappia
- herneenversoja tai salaattia
- LISÄKSI UPPOMUNIEN KEITTÄMISTÄ VARTEN
- vettä
- 1 rkl etikkaa
- KARAMELLISOITU SIPULI
- 2 keskikokoista keltasipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- tilkka öljyä
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 - 2 rkl vettä
Valmistusohje
- Kuori sipulit ja valkosipulinkynsi. Siivuta sipulit ja hienonna valkosipuli.
- Laita öljy pannulle ja kuullota sipuleja miedolla lämmöllä. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, niin lisää vesi, valkoviinietikka ja sokeri. Sekoita ja anna sipulien hautua pehmeiksi.
- Sipulien tekeytyessä sekoita smetanaan sinappi. Jaa maustettu smetana leipien päälle. Laita smetanan päälle herneenversoja tai salaattia. Silppua silli valmiiksi.
- Keitä vesi ja lisää etikka. Pyöritä lusikalla veteen kunnon pyörre ja riko kananmuna pyörteeseen. Helpoiten uppomuna pysyy kasassa, jos keität ne yksitellen. Keitä 4 minuuttia ja nosta uppomuna leivän päälle. Viimeistele sillillä.