Tuorejuusto-vadelmasemifreddo

45 min. 10:lle

Raikkaat vadelmat ja täyteläinen tuorejuusto tekevät tästä herkullisesta jäädykkeestä oivallisen jälkiruoan. Maukas tuorejuusto-vadelmasemifreddo on helppo valmistaa reilusti etukäteen.

Tuorejuusto-vadelmasemifreddo

Ainekset

  • 0,500 kg Felix tuorejuustoa
  • 0,100 kg tomusokeria
  • 0,150 kg kananmunaa
  • 0,030 l sitruunamehua
  • 0,100 l kermaa
  • 0,500 kg vadelmia
  • KORISTELUUN
  •   tuoreita vadelmia
  •   syötäviä kukkia
  •   marenkia
  •   minttua

Valmistusohje

  1. Vispaa tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Erottele kananmunista keltuaiset. Sekoita keltuaiset ja sitruunamehu tuorejuustomassaan.
  2. Kiehauta kerma ja lisää seokseen ohuena nauhana. Soseuta vadelmat ja siivilöi. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, keitä ja jäähdytä sose. Nostele sose tuorejuustomassaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele tuorejuusto-vadelmaseokseen. Kaada muottiin ja jäädytä peitettynä vähintään 3 tuntia.
  3. Nosta sulamaan jääkaappiin 15 - 30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta semifreddo irtoaa muotista. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla, syötävillä kukilla, marengilla ja mintulla.