Tulinen gazpacho, katkarapuja ja paahdettuja kurpitsansiemeniä

30 min. 4:lle

Tulinen gazpacho toimii sekä herkullisena alkupalana että kevyenä keittolounaana. Nopeaa ja helppoa!

Tulinen gazpacho, katkarapuja ja paahdettuja kurpitsansiemeniä

Ainekset

  • 12  isoa tuoretta tomaattia
  • punaista paprikaa
  • 400 g keitettyjä kidneypapuja
  • 1 cm tuoretta punaista chilipaprikaa
  • valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 4 rkl kurpitsansiemeniä
  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 2 tl tummia sesaminsiemeniä
  •   suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohje

  1. Pilko tomaatit ja paprikat sekä poista siemenet.
  2. Huuhtele kidneypavut siivilässä.
  3. Laita tomaatit, paprika, kidneypavut, chili, valkosipulinkynnet ja oliiviöljy tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää varovasti hieman vettä saadaksesi keiton sopivan paksuiseksi.
  4. Mausta sitruunamehulla, etikalla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä jääkaapissa noin 1 tunti.
  5. Paahda kurpitsansiement paistinpannulla.
  6. Laita keitto annoskulhoihin ja lisää päälle kuorittuja katkarapuja, paahdettuja kurpitsansiemeniä sekä sesaminsiemeniä.