Tonnikalalevite

10 min. 4:lle

Helppo ja nopea tonnikalalevite sopii erinomaisesti niin leivän päälle, voileipäkakkujen täytteeksi kuin sormisyötävien koristeluun. Voit lisätä sekaan tuoreita yrttejä ja mausteita oman maun mukaan.

Tonnikalalevite

Ainekset

  • 4 prk Abba Tonnikalaa chili & valkosipuli
  •   tai
  •   Abba Tonnikalaa soija & inkivääri
  • 2 dl Felix Kruunumajoneesia
  • 1 dl turkkilaista jogurttia valutettuna tai maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 - 1 tl suolaa
  •   mustapippuria rouhittuna

Valmistusohje

  1. Laita tonnikala yleiskoneen kutterikulhoon ja hienonna tasaiseksi. Voit hienontaa tonnikalan myös sauvasekoittimella.
  2. Sekoita tonnikalan joukkoon loput ainekset ja nostele nuolijalla sekaisin.

Käytä levitettä dippailuun, leivän päällä, voileipäkakuissa tai vaikka tapas-palojen koristelussa. Voit maustaa levitettä tuorein yrtein, valkosipulilla, kapriksilla tai kuivamausteilla.


VINKKI! Valuta jogurtti siivilään laitetussa suodatinpussissa.