Tomaattipiirakat
30 min.
10:lle
2
Nopeasti valmistuvat tomaattipiirakat maistuvat kahvipöydän suolaisena tarjottavana tai iltapalana.

Ainekset
- 1 pkt valmista pakastepiirakkataikinaa (400 g)
- rasvaa vuokien voiteluun
- TÄYTE
- 300 g kirsikkatomaatteja
- suolaa
- balsamiviinietikkaa
- oliiviöljyä
- 1 prk ricottajuustoa
- 1 rkl sitruunamehua
- silputtua ruohosipulia
- rouhittua mustapippuria
- 1,5 dl Felix Maku -viipalekurkkuja
Valmistusohje
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Jaa taikina 10 palaan.
- Voitele vuoat. Painele ja muotoile pala taikinaa kunkin vuoan pohjalle ja reunoille. Painele pikkupalat leivinpaperia tiiviisti vuokiin taikinapohjien päälle. Paista piiraspohjia uunin keskitasolla 200 C noin 10 minuuttia.
- Huuhdo ja puolita tomaatit. Laita ne uunivuokiin ja mausta suolalla, balsamiviinietikalla ja öljyllä. Paahda tomaatteja 200 C uunissa noin 10 - 15 minuuttia samalla, kun paistat piiraspohjia.
- Notkista ricottajuusto ja sekoita joukkoon mausteet.
- Ota piiraspohjat uunista ja poista leivinpaperit. Jaa ricottajuusto pohjille ja laita päälle paahdetut tomaatit sekä Felix Maku -viipalekurkut. Paista piiraita 200 C uunissa vielä noin 5 minuuttia.