Thai-silli
15 min.
4:lle
3
Tässä reseptissä silli maistuu sopivasti Aasialta. Lisää joukkoon inkivääriä ja chiliä ja valmista herkku ja paria päivää ennen tarjoilua, jotta saat riittävästi makua.

Ainekset
- 2 dl vettä
- 1 dl riisiviinietikkaa
- 1 dl sokeria
- 3 kaffirlimenlehtiä
- 150 g Ahti Perinteisiä sillifileitä
- 1 banaanishalottisipulia suikaloituna
- 2 cm pala tuoretta inkivääriä viipaleina
- 1 sokerinruoho ohuina viipaleina
- 1/2 punaista chiliä ohuina viipaleina
Valmistusohje
- Mittaa vesi, etikka, sokeri ja kaffirlimenlehdet kattilaan ja kiehauta liemi. Anna liemen jäähtyä.
- Leikkaa sillifileet noin 2 cm paloiksi.
- Kokoa kaikki ainekset kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin.
- Kaada liemi päälle ja anna maustua kylmässä noin 1-2 päivää. Tarjoile sellaisenaan tai vaikka riisin kera.