Sveitsinleike, sitruuna-kapriskastiketta ja hunajaista ruusukaalia

45 min. 50:lle

Paneroidut ja mehevät sveitsinleikkeet saavat lisää makua sitruuna-kapriskastikkeesta. Tarjoile paahdettujen ruusukaalien ja Oolannin perunamuusin kanssa.

Sveitsinleike, sitruuna-kapriskastiketta ja hunajaista ruusukaalia

Ainekset

  • 7,000 kg Lecora sveitsinleike sianlihasta
  • 0,200 kg voi
  • HUNAJAINEN RUUSUKAALI
  • 5,000 kg ruusukaali
  • 0,100 l oliiviöljy
  • 0,010 kg suola
  • 0,200 kg hunaja
  • 0,050 l valkoviinietikka
  • 0,500 kg sitruuna
  • SITRUUNA-KAPRISKASTIKE
  • 1,000 kg pieni kapris
  • 0,500 l oliiviöljy
  • 0,100 l sitruunamehu
  • 0,100 kg hienonnettu lehtipersilja
  • 0,050 kg valkosipuli
  • 0,010 kg suola
  • 0,010 kg mustapippurirouhe

Valmistusohje

  1. Ruskista leikkeet voissa molemmin puolin ja kypsennä loppuun 200-asteisessa uunissa.
  2. Leikkaa ruusukaaleista kanta pois ja puolita. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, hunajalla ja etikalla. Paahda uunissa 200 C noin 20 - 25 minuuttia. Viimeistele ruusukaalit sitruunankuorella.
  3. Sekoita kaprikset, oliiviöljy, sitruunamehu, lehtipersilja, hienonnettu valkosipuli, suola ja pippuri keskenään kastikkeeksi. Voit käyttää sitruuna-kapriskastikkeen sijaan myös Felix Remouladekastiketta.
  4. Tarjoile lisukkeena Oolannin perunamuusia.