Suvisilli
0
Mitä olisikaan kesä ilman suvisilliä? Onneksi tämän herkku on helppo valmistaa myös itse!

Ainekset
- 2 pkt Ahti Perinteisiä sillifileitä
- 1 pieni kesäsipuli varsineen
- 1 pala uutta porkkanaa
- 1 tl kokonaisia maustepippureita
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
- 2 tl rosepippureita
- 2 laakerinlehteä
- tillinoksia
- Liemi
- 2 1/2 dl vettä
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 dl etikkaa
Valmistusohje
- Kiehauta liemi ja anna sen jäähtyä.
- Kuori ja viipaloi porkkana sekä sipuli.
- Fileoi sillit ja huuhtele sillifileet kylmällä vedellä. Leikkaa ne haarukkapaloiksi.
- Lado sillipalat kannelliseen purkkiin kerroksittain porkkanan, sipulin, mausteiden ja tillin kanssa.
- Kaada jäähtynyt liemi päälle ja anna sillin maustua jääkaapissa 1 - 2 vuorokautta.
- Etikkalientä voit tehdä valmiiksi jääkaappiin useampaa annosta varten.
- Liemi säilyy jääkaapissa käyttökelpoisena muutaman viikon ja kylmänä sillin päälle lisättyyn liemi säilyy kirkkaana.