Suolainen kasvispiirakka

1 h 8:lle

Anamma Kasvismurekkeesta valmistuu helposti mainio piirakka.

Suolainen kasvispiirakka

Ainekset

  • POHJA
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl ruisjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 75 g vegaanista margariinia
  • 1 dl sokeritonta, maustamatonta soijajogurttia
  • 1/4 dl vettä
  • MUREKEPAISTOS
  • sipuli
  • valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pss Anamma Kasvismureketta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  •   mustapippuria myllystä
  • TOFUSEOS
  • 1 pkt maustamatonta kiinteää tofua (Jalotofu)
  • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
  • 1/2 dl kikhernejauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 dl vettä
  • LISÄKSI
  •   muutama artisokan sydän lohkottuna
  •   tuoretta basilikaa

Valmistusohje

  1. Tee ensin pohjataikina. Sekoita yhteen jauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi joukkoon jääkaappikylmä margariini. Lisää soijajogurtti ja vesi, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Levitä taikina kevyesti kostutetuin käsin leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan, pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  4. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle sipulit ja kuullota hetki. Lisää sitten jäinen mureke, juustokumina ja savupaprika. Paista noin 5 minuuttia tai kunnes mureke on saanut hieman väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä pannu sivuun.
  5. Valuta tofusta vesi pois ja murenna se korkeareunaiseen astiaan. Lisää loput aineet ja soseuta seos karkeaksi massaksi sauvasekoittimella. Sekoita seos pannulle murekepaistoksen joukkoon.
  6. Esipaista pohjaa noin 5 minuuttia.
  7. Painele täyte tasaisesti pohjan päälle. Lisää artisokan sydämet.
  8. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  9. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele tuoreella basilikalla.