Suklaiset granolakeksit ja kerrosjälkiruoka

45 min. 6:lle

Suklaiset granolakeksit ja kerrosjälkiruoka

Ainekset

  • GRANOLAKEKSIT
  • 10  pehmeää taatelia
  • 1/2 dl sokeroimatonta omenasosetta
  • 2 rkl 100 % kaakaojauhetta
  • 1/3 tl vaniljajauhetta
  • 2 1/2 dl Paulúns Granola hasselpähkinä & taateli
  • 1 1/2 dl mantelivoita
  • 1/4 dl mantelimaitoa
  • KERROSJÄLKIRUOKA
  •   granolakeksejä (kts. ohje yllä)
  • 2 dl vaahtoutuvaa kermaa (tavallista, soija- tai kookoskermaa)
  • 1/4 tl vaniljajauhetta
  • 1 1/2 dl vettä
  • pehmeää taatelia
  • 2 rkl 100 % kaakaojauhetta
  •   pieni ripaus suolaa
  • 3/4 dl Paulúns Granola hasselpähkinä & taateli

Valmistusohje

  1. Valmista granolakeksit poistamalla taateleista kivet ja soseuttamalla ne omenasoseen, kaakaojauheen ja vaniljan kanssa.
  2. Siirrä taateliseos kulhoon ja lisää joukkoon granola sekä mantelivoi. Lisää lopuksi mantelimaito ja sekoita tasaiseksi keksitaikinaksi.
  3. Muotoile taikinasta pyöreitä keksejä pellille leivinpaperin päälle (noin 12 kpl) ja paista 200 C noin 10 - 12 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin pellillä.
  4. Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljajauhe.
  5. Valmista jälkiruokakastike lämmittämällä vettä kattilassa. Poista taateleista kivet ja soseuta ne sauvasekoittimella lämpimän veden, kaakaojauheen sekä suolan kanssa tasaiseksi kastikkeeksi.
  6. Kasaa kerrosjälkiruoka isoon kulhoon tai pieniin lasipurkkeihin. Murusta kerrosten pohjaksi keksiä, lisää granolaa ja kastiketta. Viimeistele kermavaahdolla. Toista näin pari kerrosta.