Suklaiset granolakeksit ja kerrosjälkiruoka
45 min.
6:lle
2

Ainekset
- GRANOLAKEKSIT
- 10 pehmeää taatelia
- 1/2 dl sokeroimatonta omenasosetta
- 2 rkl 100 % kaakaojauhetta
- 1/3 tl vaniljajauhetta
- 2 1/2 dl Paulúns Granola hasselpähkinä & taateli
- 1 1/2 dl mantelivoita
- 1/4 dl mantelimaitoa
- KERROSJÄLKIRUOKA
- granolakeksejä (kts. ohje yllä)
- 2 dl vaahtoutuvaa kermaa (tavallista, soija- tai kookoskermaa)
- 1/4 tl vaniljajauhetta
- 1 1/2 dl vettä
- 8 pehmeää taatelia
- 2 rkl 100 % kaakaojauhetta
- pieni ripaus suolaa
- 3/4 dl Paulúns Granola hasselpähkinä & taateli
Valmistusohje
- Valmista granolakeksit poistamalla taateleista kivet ja soseuttamalla ne omenasoseen, kaakaojauheen ja vaniljan kanssa.
- Siirrä taateliseos kulhoon ja lisää joukkoon granola sekä mantelivoi. Lisää lopuksi mantelimaito ja sekoita tasaiseksi keksitaikinaksi.
- Muotoile taikinasta pyöreitä keksejä pellille leivinpaperin päälle (noin 12 kpl) ja paista 200 C noin 10 - 12 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin pellillä.
- Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljajauhe.
- Valmista jälkiruokakastike lämmittämällä vettä kattilassa. Poista taateleista kivet ja soseuta ne sauvasekoittimella lämpimän veden, kaakaojauheen sekä suolan kanssa tasaiseksi kastikkeeksi.
- Kasaa kerrosjälkiruoka isoon kulhoon tai pieniin lasipurkkeihin. Murusta kerrosten pohjaksi keksiä, lisää granolaa ja kastiketta. Viimeistele kermavaahdolla. Toista näin pari kerrosta.