Sinappikuorrutettua siikaa ja perunoita

100:lle

Sinappikuorrutettua siikaa ja perunoita

Ainekset

  • 100 kpl ruodottomia siikafileitä
  • KUORRUTE
  • 7,5 kg emmental-raastetta
  • 50  kananmunaa
  • 0,6 kg karkeaa sinappia
  • 4 kg Boy Sinappisilliä
  • 2,5 l kuivaa leivänmurua ja korppujauhoja
  •   mustapippurirouhetta
  • PERUNAT
  • 100 kpl pekoniviipaleita
  • 20 kg kuutioitua perunaa
  • 8 kg sipulikuutioita
  • 10 l kermaa
  • 0,5 kg dijon-sinappia
  •   ruohosipulia
  •   suolaa
  •   rouhittua mustapippuria
  • PAISTAMISEEN
  •   voita

Valmistusohje

  1. Valmista kuorrute hienontamalla sillipalat. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.
  2. Levitä kuorrute tasaisesti siikafileiden nahkapuolelle. Paahda 220 C uunissa ylävastuksen alla noin 6 minuuttia, kunnes kuorrute
    on paahtunut ja kala on kypsää.
  3. Paahda pekonit rapeiksi ja anna jäähtyä talouspaperin päällä.
  4. Kuullota sipulit ja perunat pannulla. Lisää kerma ja sinappi ja anna hautua kypsäksi miedolla lämmöllä.
  5. Hienonna rapea pekoni muruiksi ja lisää joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja ruohosipulilla.