Sillivorschmack
0
Sillivorschmack sopii syötäväksi sellaisenaan, uunissa paistettuna tai vaikkapa ohukaisten täytteenä.

Ainekset
- 1/2 kg kypsää, luutonta lampaanlihaa
- 1 pkt Ahti Perinteinen sillifileetä
- 2 sipulia
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 rkl voita
- 2 dl lampaanpaistolientä tai vettä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 1 rkl sinappia
- 1/4 tl valkopippuria
- 1/2-1 dl kermaa
Valmistusohje
- Voit hyödyntää paistista jäljelle jääneet lampaanlihat.
- Huuhtele sillifileet kylmällä vedellä.
- Hienonna fileet, lampaanliha ja sipulit joko veitsellä, lihamyllyllä tai monitoimikoneessa. Jätä seos karkeaksi.
- Sulata voi padassa tai paistokasarissa ja lisää liha-silli-sipuliseos sekä liemi ja mausteet.
- Keitä hiljalleen kannen alla puolisen tuntia, mutta varo pohjaan palamista.
- Lisää kerma ja kiehauta.
- Tarjoa vorschmack joko sellaisenaan tai uunissa paistettuna: kaada seos voideltuun vuokaan, ripottele pintaan korppujauhoja ja paista 200 asteessa noin 25 min. Lisäksi sopivat uuniperunat, etikkapunajuuret, herkkukurkut ja smetana. Voit käyttää vorschmackia myös ohukaisten täytteenä.