Sillivorschmack

Sillivorschmack sopii syötäväksi sellaisenaan, uunissa paistettuna tai vaikkapa ohukaisten täytteenä.

Sillivorschmack

Ainekset

  • 1/2 kg kypsää, luutonta lampaanlihaa
  • 1 pkt Ahti Perinteisiä silli- tai kokosillifileitä
  • sipulia
  • 2-3  valkosipulin kynttä
  • 1 rkl voita
  • 2 dl lampaanpaistolientä tai vettä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl sinappia
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1/2-1 dl kermaa

Valmistusohje

  1. Voit hyödyntää paistista jäljelle jääneet lampaanlihat.
  2. Huuhtele sillifileet kylmällä vedellä.
  3. Hienonna fileet, lampaanliha ja sipulit joko veitsellä, lihamyllyllä tai monitoimikoneessa. Jätä seos karkeaksi.
  4. Sulata voi padassa tai paistokasarissa ja lisää liha-silli-sipuliseos sekä liemi ja mausteet.
  5. Keitä hiljalleen kannen alla puolisen tuntia, mutta varo pohjaan palamista.
  6. Lisää kerma ja kiehauta.
  7. Tarjoa vorschmack joko sellaisenaan tai uunissa paistettuna: kaada seos voideltuun vuokaan, ripottele pintaan korppujauhoja ja paista 200 asteessa noin 25 min. Lisäksi sopivat uuniperunat, etikkapunajuuret, herkkukurkut ja smetana. Voit käyttää vorschmackia myös ohukaisten täytteenä.