Sillitapas uunissa

Sillitapas uunissa

Ainekset

  • 1 kg Abba Skapa sillifileitä valutettuna
  • pakastettu hapanleipä
  • 75 g mätiä
  • 5 dl crème fraichea
  • sitruunan kuoriraaste
  • schallottensipulia
  • 50 g yrttejä maun mukaan
  • 100 g suolatonta voita

Valmistusohje

  1. Valuta silli. Leikkaa pakastettu hapanleipä koneella ohuiksi viipaleiksi.
  2. Vatkaa crème fraiche kunnes siitä tulee kovaa, lisää sitruunan kuoriraaste ja kaada pursottimeen.
  3. Ruskista voi pannulla. Laita pannulle leivänpala, sillinpala ja lopuksi vielä leivänpala päälle. Käännä ja paista kullanruskeaksi.
  4. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja paneroi jauhossa. Uppopaista kullanruskeaksi 160 C:n lämpötilassa ja valuta paperilla.
  5. Koristele sitruunacrèmellä, mädillä, friteeratulla sipulilla ja yrteillä.