Sillipolentaa ja keitettyä parsaa

Sillipolentaa ja keitettyä parsaa

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Perinteinen kokosilli
  • 2 dl polentajauhoja
  • 1 1/4 dl vettä
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 100 g raastettua parmesanjuustoa
  • oksa tuoretta tilliä
  • 50 g voita
  •   merisuolaa
  •   mustapippuri

Valmistusohje

  1. Fileoi ja kuutioi silli.
  2. Kiehauta suolalla maustettu vesi, lisää joukkoon polentajauhot, kypsennä 10 min. Lisää joukkoon voi ja raastettu parmesanjuusto. Sekoita lopussa tillisilppu ja 2/3 osaa sillipaloista taikinen joukkoon. Jäähdytä massa foliopötkön sisällä, leikkaa viipaleiksi ja paista kuumalla teflonpannulla väri leikkuupintaan.
  3. Kuori parsat ja keitä suolavedessä 6 min, valuta vesi pois ja laita tarjolle polentan kanssa. Valuta päälle voisulaa. Asettele loput sillikuutiot makupaloiksi lautaselle.