Sillipannari

Näyttävä pikkusuolainen tarjoilupöytään. Pannarirullan leikkaaminen viipaleiksi kannattaa tehdä vasta tarjolle tuotaessa.

Sillipannari

Ainekset

  •   Täyte:
  • 1 pkt Ahti Matjessillifileitä
  • sipuli
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • maustekurkku
  • 1 prk ranskankermaa
  • 2 rkl korppujauhoa
  •   rouhittua mustapippuria
  •   Taikina:
  • munaa
  • 1/2 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  •   ripaus jauhettua valkopippuria
  •   voita

Valmistusohje

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa ne kevyesti.
  2. Lisää maito jauhot ja mausteet.
  3. Kaada seos voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle, laita pinnalle voinokareita ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
  4. Kumoa pannari leivinpaperin päälle, poista paistopaperi ja jäähdytä.
  5. Raasta kuorittu sipuli ja omena sekä maustekurkku karkeaksi. Halutessasi kuullota sipuliraastetta hetki pannulla.
  6. Kuutioi sillifileet pieniksi kuutioiksi.
  7. Sekoita ranskankermaan raasteet, silli sekä muut aineet.
  8. Levitä täyte jäähtyneelle pannarilevylle, kääri pannari rullaksi ja kiedo leivinpaperiin.
  9. Viipaloi tarjolle tuotaessa.