Sillimurekkeella täytetyt ahvenfileet
35 min.
4:lle
3
Sillimurekkeella täytetyt ahvenfileet ovat kalaruokaa parhaimmillaan. Maukas silli maustaa täyteläisen murekkeen ja ruiskorppujauhoista tulee lyömätön maku kalan pintaan. Voit kokeilla murekkeessa erilaisia sillejä tuomaan lisää makua.

Ainekset
- 4 palaa ruisleipää
- 8 kpl ahvenfileitä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- MUREKE
- 450 g vaaleaa kalaa (esim. ahven, hauki, siika, kuha)
- 50 g Ahti Perinteinen sipulisilliä
- 1 kananmunan valkuainen
- 1/2 sitruunan kuori
- 10 g suolaa
- 2 g valkopippuria
- 3 dl kermaa
- 50 g voita paistamiseen
Valmistusohje
- Paahda ja kuivaa ruisleivät uunissa, kunnes ne ovat rapeita. Hienonna leivät muruiksi kutterissa, veitsellä tai nuijimalla ne talousliinan välissä.
- Valmista mureke. Laita vaaleat kalat ja sillipalat kutterikulhoon ja hienonna. Voit jauhaa massan myös lihamyllyllä tai sauvasekoittimella.
- Lisää joukkoon kananmunan valkuainen, sitruunan kuori, suola ja valkopippuri. Lisää joukkoon kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita massa tasaiseksi ja anna levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
- Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Lusikoi tai pursota murekemassaa fileen päälle. Aseta toinen filee päälle ja pyörittele murekkeella täytetyt fileet ruiskorppujauhoissa. Paista molemmin puolin keskilämpöisellä paistinpannulla noin 3 minuuttia per puoli.
- Raasta lopuksi sitruunankuorta kalojen päälle.