Sillimousse
30 min.
20:lle
32
Bloggaaja "Pullahiiren leivontanurkka" kehitti sillimoussen Ahti -sillistä, joka sopii vaikka saaristolaisleivän päälle tai ruokapöytään perunoiden lisukkeeksi.

Ainekset
- 1 pkt Ahti Matjessillifilee
- 100 g kylmäsavustettua kirjolohen mätiä
- 1 pieni punasipuli
- 1/4 dl tuoretta tilliä
- 1/2 sitruunan mehu
- 400 g ranskankermaa
- 2 dl vispikermaa
- 1/3 tl valkopippuria
- LISÄKSI
- saaristolaisleipää tai ruisnappeja
Valmistusohje
- Pilko silli pieniksi kuutioiksi. Nosta paloitellut sillifileet kulhoon yhdessä kirjolohen mädin kanssa. Jätä osa mädistä koristeluun.
- Pilko sipuli ja tilli pieneksi sekä purista sitruunan mehu. Sekoita tilli, mäti, sipuli, tilli ja sitruunan mehu yhdessä ranskankerman kanssa kulhossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se lopuksi joukkoon.
- Mausta mousse vielä valkopippurilla ja sekoita tasaiseksi.
- Anna moussen tekeytyä jääkaapissa muutama tunti. Jaa mousse saaristolaisleivän tai ruisnappien päälle. Voit myös laittaa moussen tarjolle kulhossa. Koristele halutessasi tillillä, mädillä ja punasipulilla.