Sillikoulun lammaspata

3 h, 30 min. 4:lle

Sillikoulun lammaspadan makumaailma on tuttu herkullisesta ja tunnetusta vorschmackista. Pitkä haudutus sitoo kaikki padan maut hyvin yhteen, joten voit kokeilla lammaspadassa erilaisia sillejä oman makusi mukaan. Kukin silli tuo kokonaisuuteen varmasti oman makuvivahteensa. VINKKI! Padan voi valmistaa myös naudanpaistista.

Sillikoulun lammaspata

Ainekset

  • 500 g lampaan paistikuutioita
  • 2 rkl voita
  • 2 kpl keltasipulia kuutioituna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • varsiselleriä kuutioituna
  • 3 kpl kypsää tomaattia kuutioina
  • 2 rkl tomaattipyreettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 oksaa rosmariinia
  • 5 oksaa timjamia
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 5 dl vahvaa lihalientä
  • 3-4 kpl Abban anjovisfileitä
  • 2-3 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Ruskista lihat liedellä kuumennetussa padassa voissa ja lisää joukkoon sipulit, selleri, tomaatti sekä tomaattipyree.
  2. Kääntele pannulla, kunnes neste on haihtunut.
  3. Lisää vehnäjauhot pataan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää joukkoon yrtit, paseerattu tomaatti, lihaliemi ja anjovisfileet.
  5. Hauduta 150°C uunissa noin 3 tuntia kannen alla, kunnes liha on mureaa.
  6. Mausta lammaspata lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
    VINKKI! Anjovisfileet voi korvata Tiira-maustekalafileillä jotka toimivat erinomaisesti esim. kastikkeiden maustajana!