Sillikaviaari 2.0
35 min.
4:lle
81
Sillikaviaari on yksi suosituimmista sillistä tehtävistä ruoista. Sillikoulu halusi taittaa sen suolaisuutta ja rasvaisuutta hapokkailla hölskykurkuilla sekä sitruunankuorella. Kirjolohenmäti kruunaa tämän sillikaviaarin.

Ainekset
- 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
- 2 keitettyä kananmunaa
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 40 g kirjolohenmätiä
- 1/2 sitruunan kuori
- 1 tl maalaissinappia
- 200 g smetanaa vatkattuna
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- HÖLSKYKURKUT
- 1/2 tuoretta kurkkua pieninä kuutioina
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 dl vettä
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
- Liota sillifileitä kylmässä vedessä noin tunti.
- Valmista hölskykurkut. Yhdistä etikka, sokeri, vesi ja suola kannellisessa muovirasiassa. Lisää joukkoon kurkut, sulje kansi ja hölskytä voimakkaasti. Anna maustua 15 minuuttia.
- Leikkaa keitetyt kananmunat kuutioiksi. Kuivaa sillit huolellisesti ja pilko ne kuutioiksi. Lisää kananmunan joukkoon silli, ruohosipuli, mäti, sitruunankuori ja maalaissinappi. Nostele varovasti sekaisin. Lisää joukkoon vatkattu smetana. Nostele massa sekaisin.
- Valuta ja kuivaa lopuksi kurkkukuutiot ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua kylmässä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile sillikaviaari saaristolaisleivän päällä tai keitettyjen perunoiden seuralaisena.