Sillijäädyke
0
Sillijäädyke raikastaa kesäisen juhlapöydän ja maistuu parhaimmalta uusien kuumien perunoiden kanssa. Voit koristella jäädykkeen komeaksi esimerkiksi sillipaloilla, sipulilla ja tillinoksilla.

Ainekset
- 1 pkt Ahti Matjessillifileitä
- 2 dl smetanaa tai ranskankermaa
- 2 dl raejuustoa
- 1 kesäsipuli varsineen
- 1/2 dl tillisilppua
- rouhittua mustapippuria
- valkopippuria myllystä
Valmistusohje
- Hienonna sillifileet pieniksi kuutioiksi; helpoimmin hienontaminen käy monitoimikoneella. Osan sillistä voit jättää koristeeksi.
- Hienonna sipuli.
- Sekoita smetana ja ranskankerma ja raejuusto keskenään.
- Lisää joukkoon silli, sipulisilppu, tilli ja mausteet. Sekoita ainekset.
- Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun vuokaan, peitä kelmulla ja pakasta vähintään kuusi tuntia.
- Ota jäädyke huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua.
- Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele sillipaloilla, tillinoksilla ja sipulilla.
- Kesäjuhlia varten voit tehdä annoksen kaksinkertaisena ja pakastaa jäädykkeen kakkuvuoassa.