Sillijäädyke

Sillijäädyke raikastaa kesäisen juhlapöydän ja maistuu parhaimmalta uusien kuumien perunoiden kanssa. Voit koristella jäädykkeen komeaksi esimerkiksi sillipaloilla, sipulilla ja tillinoksilla.

Sillijäädyke

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Matjessillifileitä
  • 2 dl smetanaa tai ranskankermaa
  • 2 dl raejuustoa
  • kesäsipuli varsineen
  • 1/2 dl tillisilppua
  •   rouhittua mustapippuria
  •   valkopippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Hienonna sillifileet pieniksi kuutioiksi; helpoimmin hienontaminen käy monitoimikoneella. Osan sillistä voit jättää koristeeksi.
  2. Hienonna sipuli.
  3. Sekoita smetana ja ranskankerma ja raejuusto keskenään.
  4. Lisää joukkoon silli, sipulisilppu, tilli ja mausteet. Sekoita ainekset.
  5. Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun vuokaan, peitä kelmulla ja pakasta vähintään kuusi tuntia.
  6. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua.
  7. Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele sillipaloilla, tillinoksilla ja sipulilla.
  8. Kesäjuhlia varten voit tehdä annoksen kaksinkertaisena ja pakastaa jäädykkeen kakkuvuoassa.