Sillibrunssi

45 min. 4:lle

Tässä herkkuja todelliseen brunssihetkeen makeaa unohtamatta. Vinkki 1: Säästä paahtoleipien keskustat ja valmista niistä rapeita krutonkeja kuutioimalla ja voissa paistamalla. Vinkki 2: Sillibrunssiin sopii myös sillitartar.

Sillibrunssi

Ainekset

  • 1 pkr Vesta-tomaattisilliä
  • 1 prk Abban sinappisilliä
  •   Kallen raidallista mätitahnaa
  • PAISTETTU KANANMUNALEIPÄ
  • viipaletta leipää
  • kananmunaa
  •   margariinia tai voita
  •   suolaa
  •   pippuria
  • AHVENANMAAN PANNUKAKKU
  •   Puuro
  • 1,4 litraa maitoa
  • 2 dl mannasuurimoita
  •   Lisäksi taikinaan
  • kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 1½ tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • TARJOILUUN
  •   Hedelmäsalaattia

Valmistusohje

  1. PAISTETTU KANANMUNALEIPÄ:
    Tee piparkakkumuotilla tai veitsellä joka leipäviipaleeseen keskelle reilu reikä. Sulata paistinpannulla keskilämmöllä rasva. Lisää leipäpalat. Paista ensimmäinen puoli ja käännä leivät. Riko reikiin kananmunat. Jatka kypsentämistä viitisen minuuttia, mausta ja tarjoa sillin ja mätitahnan kanssa.
  2. AHVENANMAAN PANNUKAKKU:
    Valmista löysähkö mannapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita vähän jäähtyneeseen mannapuuroon muut pannukakun aineet. Kaada seos uunipellille voidellulle leivinpaperille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. ½ tuntia kauniin väriseksi.