Sillibrandade
30 min.
4:lle
19
Brandaden juuret ulottuvat noin 200 vuoden taakse Ranskaan, Espanjaan ja Italiaan. Kunkin maan keittiöt valmistavat brandadea hieman eri tavalla. Pääraaka-aineet ovat kuitenkin yleensä suolattu turska, peruna ja oliiviöljy. Sillikoulussa valmistamme brandadea tietenkin sillistä. Sillibrandade maistuu leivänpäällisenä, pääruoan lisukkeena tai alkuruokana sellaisenaan.

Ainekset
- 6 palaa Ahti Perinteinen sipulisilliä
- 250 g jauhoista perunaa kuorittuna ja paloiteltuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulin kynsi ohuina viipaleina
- ½ sitruunan kuori raastettuna
- 3 dl täysmaitoa
- 1 tl suolaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 100 g voita
- mustapippuria rouhittuna
Valmistusohje
- Lämmitä pinnoitettu kattila tai paistokasari keskilämmölle.
- Lisää kattilaan oliiviöljy ja valkosipuli. Kuullota valkosipulia noin yhden minuutin ajan.
- Lisää joukkoon perunat ja sekoita.
- Lisää joukkoon sitruunankuori ja maito.
- Keitä hiljalleen jatkuvasti sekoitellen, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää joukkoon sillinpalat ja siirrä kattila sivuun. Anna hautua 5 minuuttia.
- Siivilöi liemi pois ja soseuta massa tasaiseksi käsivatkaimella tai perunasurvimella.
- Lisää joukkoon suola, oliiviöljy, voi ja mustapippuri.
- Sekoita tasaiseksi ja nauti esimerkiksi paahdetun maalaisleivän kera. Voitele maalaisleipä ensiksi brandadella ja nosta leivän päälle vielä muutama sipulisillin pala. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.