Silli-purjopiirasta ja mätitahnakastiketta
45 min.
6:lle
2
Esimerkiksi kevään juhliin sopii tämä mainio silli-purjopiiras mätitahnakastikkeen kera. Helppo valmistaa etenkin, jos käyttää valmista piirakkataikinaa.

Ainekset
- 1 pkt Ahti Matjessillifileitä
- 2–3 purjoa
- 2 dl kermaa
- 2 dl maitoa
- 3 kpl kananmunia
- 1 pkt valmista piirakkataikinaa
- MÄTITAHNAKASTIKE:
- 100 g Kallen mätitahnaa
- 1 prk creme fraichea
- 3 oksaa tilliä
- 1 kpl punasipulia
- 1 rkl kapriksia
Valmistusohje
- Pilko purjot suikaleiksi ja kuullota ne tilkassa öljyä.
- Lisää kerma ja anna hautua hiljalleen kunnes purjo on kypsää ja kerma hieman paksuuntunut.
- Lisää maito ja munat.
- Paista valmis piirakkataikina ohjeen mukaan.
- Kaada täyte piirakkataikinan päälle ja asettele kuutioitu silli päällimmäiseksi.
- Paista 180 C uunissa noin puoli tuntia kunnes piirakka on kypsä ja pinta on saanut kauniin värin.
- Mätitahnakastike: Pilko tilli, sipuli ja kapris, lisää ne vatkatun creme fraichen joukkoon, mausta maun mukaan sinapilla ja mätitahnalla.
- Koristele muutamalla tillin oksalla.