Silli-perunakompotti ja silli-chilisalsa

Silli-perunakompotti ja silli-chilisalsa

Ainekset

  •   Silli-perunakompotti:
  • uuniperunaa
  •   suolaa
  • kevätsipuli
  • 1/2 prk voita Ahti-sipulisilliä (voit käyttää myös muita makuja)
  • 1 1/2 dl kermaa
  • 1/2 dl maitoa
  •   tilliä
  •   Silli-chilisalsa:
  • 1/2 prk Ahti-sipulisilliä (voit käyttää myös muita makuja)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl vaaleaa balsamicoa
  • 1 1/2 rkl hienonnettua punaista chiliä hienonnettu punasipuli
  • kuutioitua kirsikkatomaattia

Valmistusohje

  1. Silli-perunakompotti: Kuori uuniperunat ja pilko ne yhden sentin kokoisiksi kuutioiksi. Keitä kuutiot suolalla maustetussa vedessä al dente.Kuori ja hienonna kevätsipuli. Valuta ja paloittele sillipala neljään osaan. Paista kevätsipulia pienessä määrässä voita. Lisää maito ja kerma ja keitä 5 minuuttia. Lisää perunakuutiot. Keitä 5 minuuttia. Lisää hienonnettu tilli ja kuutioidut sillit. Tarjoile paistetun siikafileen kanssa. Silli-chilisalsa: Valuta silli ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki muut ainekset keskenään silliä lukuun ottamatta. Lisää lopuksi silli ja sekoita varovasti.