Silli-parsatartar

Silli-parsatartar

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Perinteinen kokosilli
  •   vihreää parsaa
  •   valkoista parsaa
  •   luumutomaatteja
  •   kurkkua
  •   majoneesia
  •   valkopippuria myllystä
  •   sokeria
  •   LISÄKKEEKSI
  •   Marinoitua punasipulia
  •   Saaristolaisleipää

Valmistusohje

  1. Liota sillifileitä kylmässä vedessä pari-kolme tuntia. Valuta ja kuivaa sillifileet.
  2. Leikkaa sillistä pientä kuutiota. Kypsennä kuoritut parsatangot suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä. Jäähdytä parsatangot ja leikkaa niistä pientä kuutiota, parsanuput voi säästää koristeeksi.
  3. Poista tomaateista kuoret ja siemenet ja kuutioi tomaatinliha. Kuori kurkku ja poista siitä siemenet, kuutioi kurkku.
  4. Sekoita keskenään silli, parsa, tomaatti, kurkku sekä majoneesi. Lisää hieman valkopippuria sekä sokeria.
  5. Tarjoa saaristolaisleivän sekä marinoidun punasipulin kera.