Sherrysilli

Hienostunut sherrysilli kannattaa tarjoilla uusien perunoiden ja salaatin kanssa.

Sherrysilli

Ainekset

  • 2 pkt Ahti Matjessillifileitä
  • pieni sipuli
  • 1,5 dl tillisilppua
  •   Liemi
  • 1,5 dl sherryä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl öljyä
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 dl murskattua tomaattia
  • 0,5 dl vettä
  • 1 tl rouhittua maustepippuria
  •   rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Paloittele matjesfileet haarukkapaloiksi.
  2. Kuori sipuli ja silppua hienoksi.
  3. Lado kannelliseen purkkiin kerroksittain silliä, sipulia ja tilliä.
  4. Sekoita liemen ainekset niin, että sokeri sulaa.
  5. Kaada liemi purkkiin sillipalojen päälle.
  6. Anna sillin maustua jääkaapissa 1-2 päivää.