Salaattia ja maustettua lämmintä silliä
30 min.
4:lle
0
Sillin, inkiväärin ja muiden mausteiden yhdistelmästä syntyy jännittävä pikkusuolainen. Huomaathan, että pinjansiemenet saattavat palaa yllättäen, jos niitä paahtaa liian kauan! Tarjoile salaatti täysjyväleivän kanssa sen ollessa vielä lämmin.

Ainekset
- 2 kpl Ahti Matjessillifileetä
- ½ kpl punaista chiliä
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 6 rkl oliiviöljyä
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 tl currya
- 1 tl sokeria
- 2 tl tuoretta inkivääriä
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 kpl keräsalaatti
- 1 dl tuoretta minttua
- LISÄKSI
- leipää
Valmistusohje
- Leikkaa sillifileet paloiksi. Huuhdo chili ja leikkaa ohuiksi renkaiksi ja leikkaa valkosipuli viipaleiksi.
- Sekoita öljy, paprikajauhe, curry, sokeri, raastettu inkivääri, valkosipuli ja chili. Pyöräytä sillipalat hyvin seoksessa.
- Kuullota pinjansiemenet kullanvärisiksi kuivalla paistinpannulla ja laita sivuun.
- Laita silliseos paistinpannulle ja anna paistua noin 3 – 4 minuuttia keskilämmöllä. Mausta viinietikalla ja soijakastikkeella.
- Riivi salaatti ja mintunlehdet. Laita lämmin silliseos ja pinjansiemenet päälle.