Ruokaisat Piperade-leivät
30 min.
4:lle
1
Piperade on baskilainen herkku, johon tulee aina sipulia, paprikaa ja tomaattia. Maistuu erinomaiselta rapean leivän kera.

Ainekset
- 100 g vahvan makuista makkaraa
- 2 (puna)sipulia
- 1 iso paprika
- 3 tomaattia
- 2 rkl öljyä ja voita
- 1 - 2 valkosipulinkynttä murskana
- 1 tl merisuolahiutaleita
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 3 kananmunaa
- 1/2 ruukkua persiljaa
- 4-8 viipaletta maalaisleipää
- 1/2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Leikkaa makkara ohuiksi viipaleiksi, lohko kuoritut sipulit, pilko paprika ja tomaatit.
- Paahda makkaraviipaleisiin rapea pinta kuivassa ja kuumassa paistinpannussa. Siirrä lautaselle odottamaan.
- Kuumenna öljy ja voi pannussa, lisää kasvikset ja kuullota paloja noin 5 minuuttia lastalla käännellen, älä ruskista. Mausta kasvikset valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
- Riko kananmunat pannuun, riko keltuaiset, paista pari minuuttia, käännä ja jatka paistamista vielä minuutin ajan. Ripottele makkaraviipaleet ja persiljasilppu pannuun.
- Tarjoa oliiviöljyssä paistettujen maalaisleipäviipaleiden kanssa.