Ruokaisa silli-rapuleipä

4:lle

Klassisen katkarapuleivän nostaa uudelle tasolle Abban Silliherkku sekä Vaasan Tumma Herkku ruisleipä. Silliherkun kastike maustaa tässä reseptissä myös katkaravut. Valmista tulee heti, mutta pienellä maustumisajalla saa aikaan vielä herkullisemman lopputuloksen. Voit tehdä silli-rapumassan valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä.

Ruokaisa silli-rapuleipä

Ainekset

  • 1 prk Abba Silliherkku Rapumarinoitu Silliä
  • 4 kpl Vaasan Ruispala Tummaa Herkkua
  • 200 g katkarapuja
  • 1 kpl kananmuna keitettynä
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 50 g ranskankermaa vatkattuna
  • 50 g ruohosipulituorejuustoa
  • 4 lehteä jääsalaattia
  • 6 cm pala kurkkua ohuina suikaleina
  • 1 nippu kevätsipulia ohuina viipaleina
  • 1/2 kpl sitruuna viipaleina
  •   mustapippuria

Valmistusohje

  1. Kuutioi keitetty kananmuna.
  2. Sekoita yhteen silli liemineen, valutetut katkaravut, munakuutiot, Dijon-sinappi ja vatkattu ranskankerma.
  3. Voitele ruisleipä ruohosipulituorejuustolla ja aseta päälle salaatinlehti.
  4. Lusikoi salaatin päälle silli-rapumassaa.
  5. Koristele kurkkusuikaleilla, kevätsipulilla ja sitruunaviipaleilla. Viimeistele leipä rouhitulla mustapippurilla.