Ruokaisa kurpitsa-kvinoasalaatti

30 min. 50:lle

Felixin mangoisista kurpitsakuutioista valmistuu helposti ruokaisa kvinoasalaatti. Rapeat kikherneet antavat mukavaa suutuntumaa tähän raikkaaseen salaattiin.

Ruokaisa kurpitsa-kvinoasalaatti

Ainekset

  • 6 kg Felix mangoiset kurpitsapalat
  • 1,5 kg kikherne, säilyke
  • 500 g grillattu paprika, säilyke
  • 1 kg kvinoa
  • 2 l vesi
  • 4 g merisuola
  • 2 g mustapippuri, rouhe
  • 0,5 dl rypsiöljy
  • 500 g punasipuli
  • 250 g punamangoldi
  • 500 g laktoositon fetajuusto
  • 2 dl sitruunavinegretti

Valmistusohje

  1. Valuta kurpitsapalat, kikherneet ja paprikat. Keitä kvinoa kypsäksi vedessä kattilassa ja jäähdytä. Aseta kikherneet uunipellille, mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä. Paahda 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 15 minuuttia ja jäähdytä.
  2. Viipaloi paprikat ja punasipulit, pese punamangoldi ja murenna fetajuusto. Sekoita kurpitsa, kvinoa, kikherneet ja vinegretti keskenään. Kokoa kvinoasalaatti kerroksittain.