Ruohosipulimunakokkeli
20 min.
4:lle
1
Kuohkea ruohosipulimunakokkeli valmistuu nopeasti ja sopii hyvin kiireiseenkin aamuun ja brunssitarjottavaksi leivälle. Rapea leipä, kuohkea munakokkeli ja silli ovat täydellinen makuyhdistelmä.

Ainekset
- 6 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl voita tai rypsiöljyä
- 0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
- LISÄKSI
- 8 siivua ruisleipää
- 1/2 prk Abba ruohosipuli- ja tillisilliä
- ruohosipulia
Valmistusohje
- Sekoita kevyesti kulhossa kananmunat ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna kattila keskilämmölle ja sulata rasva, lisää munamassa kattilaan. Kypsennä miedolla lämmöllä lastalla käännellen, kunnes kokkeli hyytyy pehmeäksi.
- Ota kattila pois lämmöltä, lisää ruohosipuli ja jatka sekoitusta hetken.
- Paahda ruisleivät kuumalla pannulla ja lisää munakokkeli sekä valutetut sillipalat.