Ruohosipulimunakokkeli

20 min. 4:lle

Kuohkea ruohosipulimunakokkeli valmistuu nopeasti ja sopii hyvin kiireiseenkin aamuun ja brunssitarjottavaksi leivälle. Rapea leipä, kuohkea munakokkeli ja silli ovat täydellinen makuyhdistelmä.

Ruohosipulimunakokkeli

Ainekset

  • kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voita tai rypsiöljyä
  • 0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
  • LISÄKSI
  • 8 siivua ruisleipää
  • 1/2 prk Abba ruohosipuli- ja tillisilliä
  •   ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Sekoita kevyesti kulhossa kananmunat ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuumenna kattila keskilämmölle ja sulata rasva, lisää munamassa kattilaan. Kypsennä miedolla lämmöllä lastalla käännellen, kunnes kokkeli hyytyy pehmeäksi.
  3. Ota kattila pois lämmöltä, lisää ruohosipuli ja jatka sekoitusta hetken.
  4. Paahda ruisleivät kuumalla pannulla ja lisää munakokkeli sekä valutetut sillipalat.