Puolukkahyytelö piimällä

100:lle

Piimäinen puolukkahyytelö sopii jälkiruoka- tai välipalatarjoiluun. Halutessasi voit koristella hyytelöä esimerkiksi marjoilla, makeilla yrteillä tai keksimuruilla.

Puolukkahyytelö piimällä

Ainekset

  • 120 g liivatelehtiä (60 kpl)
  • 2 kg kuohukermaa
  • 6 kg Ekströms Puolukkahilloa
  • 6 kg rasvatonta piimää
  • 800 g sokeria
  • 0,5 l vettä tai mehua

Valmistusohje

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  3. Soseuta puolukkahillo sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  4. Sekoita kermavaahto, puolukkahillo, sokeri ja piimä keskenään.
  5. Kuumenna neste kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois, ja sekoita nesteen joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana massan joukkoon.
  6. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
  7. Jaa piimähyytelö joko annosmaljoihin tai vuokiin. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
  8. Koristele hyytelö sitruunamelissan tai mintun lehdillä ja pakastepuolukoilla.