Punajuurikrepit

19 min. 8:lle

Punajuurikrepit ovat trendikästä tarjottavaa. Pyöräytä kreppitaikina helposti tehosekoittimessa ja kaada kuumalle pannulle. Voit valmistaa taikinan jo hyvissä ajoin odottelemaan paistohetkeä tai paistaa krepit valmiiksi ja lämmittää ne uunissa tai mikroaaltouunissa hetki ennen tarjoilua. Valmista täytteeksi herkullinen kasvislisäke. Tarjoa lounaaksi, päivälliseksi tai illanistujaisissa. Reseptin Felixille kehitti Hellapoliisi.

Punajuurikrepit

Ainekset

  • KREPPITAIKINA
  • 5 dl maitoa
  • munaa
  •   ripaus suolaa
  • 1/2 dl rypsi- tai avokadoöljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 6 kpl Felix kokonaisia punajuuria
  •   tai
  •   Felix kuutiopunajuuria valutettuna
  •   muutama varsi tuoretta timjamia riivittynä
  •   tai
  • varsi tuoretta rosmariinia riivittynä
  • PAISTAMISEEN
  •   rypsi- tai avokadoöljyä
  • TÄYTE
  • iso kesäkurpitsa
  • punasipulia
  • punaista paprikaa
  • 150 g sokeriherneenpalkoja
  • valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
  •   muutama varsi tuoretta timjamia riivittynä
  •   tai
  • varsi tuoretta rosmariinia riivittynä
  • 1/2  sitruunan mehu
  •   suolaa maun mukaan
  •   rouhittua mustapippuria maun mukaan
  •   Felix kokonaisia tai kuutioituja punajuuria
  • LISÄKSI
  • 400 g creme fraichea tai sulatejuustoa

Valmistusohje

  1. Mittaa krepien ainekset tehosekoittimen mittakannuun ja pyöräytä tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kuumenna räiskäle- tai paistinpannu ja lisää hieman öljyä pannulle. Valuta keskelle pannua taikinaa ja anna sen valua reunoille asti. Paista krepit molemmin puolin ja nosta sivuun.
  3. Valmista täyte. Paloittele kesäkurpitsa, kuoritut sipulit ja paprika reiluiksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, timjami tai rosmariini, puristettu sitruunan mehu, suola ja mustapippuri. Tarkista maku.
  4. Käännä krepit puolikkaiksi ja lusikoi keskelle keko creme fraichea tai pehmeää sulatejuustoa. Jaa täyte krepeille ja ripottele joukkoon paloiteltuja tai kuutioituja punajuuria. Käännä vielä kreppi kahteen osaan.
  5. Koristele timjamilla tai rosmariinilla ja tarjoile heti.