Punajuuribriossit
1 h, 15 min.
12:lle
0

Ainekset
- 3 dl maitoa
- 1/2 palaa hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
- 1 1/2 tl suolaa
- 100 g voita
- n. 6 dl vehnäjauhoja
- 2 dl Felix Kokonaisia punajuuria raastettuna
- 1 dl vihreää yrttisilppua
Valmistusohje
- Lämmitä maito 40 asteeseen. Lisää hiiva, suola ja puolet jauhoista. Lisää kuutioitu, hetken huoneenlämmössä pehmennyt voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa 2 - 3 minuuttia.
- Lisää punajuuriraaste ja yrttisilppu huolettomasti sekoittaen taikinaan. Kumoa taikina leikkuulaudalle ja taputtele 20 x 30 cm:n kokoon. Kääntele levy rullalle ja paloittele 12:sta osaan.
- Siirrä palat kierrepuoli ylöspäin muffinipellin vuokiin tai paperisiin muffinivuokiin. Peitä ja kohota. Paista 220 C noin 20 - 25 minuuttia.
- Tarjoa lämpimänä sellaisenaan tai tuorejuuston kera.