Punajuuri-yrttilasagne

100:lle

Punajuuri-yrttilasagne

Ainekset

  • 11,0 l vettä
  • 1,0 kg puolikarkeaa vehnäjauhoa
  • 2,0 l vettä suurukseen
  • 3,5 kg Felix Maustamatonta tuorejuustoa
  • 600 g vihreää pestokastiketta
  • 100 g hienoa suolaa
  • 12 g rouhittua mustapippuria
  • 6,0 kg Felix Punajuuriviipaleita
  • 1,2 kg sipulikuutioita, pakaste
  • 3,6 kg tuoretta tomaattia
  • 3,6 kg lasagnelevyjä
  • 960 g juustoraasteseosta
  • 6 kpl GN-vuoka 1/1 65 / 9,0 L

Valmistusohje

  1. Kuumenna vesi padassa. Valmista vesi-vehnäjauhosuurus ja sekoita se kiehuvan veden joukkoon. Kypsennä kastikepohja ja sammuta lopuksi pata.
  2. Sekoita maustamaton tuorejuusto, pestokastike, suola ja mustapippuri kastikepohjan joukkoon. Valuta punajuuriviipaleet. Voit käyttää halutessasi vaihtoehtoisesti myös punajuurisuikaleita. Pese ja viipaloi tomaatit.
  3. Voitele GN 1/1-65 vuoat vuokaemulsiolla. Kokoa GN-vuoka seuraavasti: Levitä vuokaan tasaisesti 250 g Felix punajuuriviipaleita, 150 g tomaattiviipaleita ja 50 g sipulia. Lado päälle 150 g lasagnelevyjä. Tee näin yhteensä neljä väliä. Kaada lopuksi päälle
    3 kg yrtti-juustokastiketta ja ripottele pinnalle 160 g juustoraastetta.
  4. Kypsennä yhdistelmäuunissa yhdistelmäpaistolla +150 C (kosteus 50%) noin 35 - 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä vielä hetki lämpökaapissa ennen tarjoilua.