Punajuuri-yrttilasagne
100:lle
0

Ainekset
- 11,0 l vettä
- 1,0 kg puolikarkeaa vehnäjauhoa
- 2,0 l vettä suurukseen
- 3,5 kg Felix Maustamatonta tuorejuustoa
- 600 g vihreää pestokastiketta
- 100 g hienoa suolaa
- 12 g rouhittua mustapippuria
- 6,0 kg Felix Viipalepunajuuria
- 1,2 kg sipulikuutioita, pakaste
- 3,6 kg tuoretta tomaattia
- 3,6 kg lasagnelevyjä
- 960 g juustoraasteseosta
- 6 kpl GN-vuoka 1/1 65 / 9,0 L
Valmistusohje
- Kuumenna vesi padassa. Valmista vesi-vehnäjauhosuurus ja sekoita se kiehuvan veden joukkoon. Kypsennä kastikepohja ja sammuta lopuksi pata.
- Sekoita maustamaton tuorejuusto, pestokastike, suola ja mustapippuri kastikepohjan joukkoon. Valuta punajuuriviipaleet. Voit käyttää halutessasi vaihtoehtoisesti myös punajuurisuikaleita. Pese ja viipaloi tomaatit.
- Voitele GN 1/1-65 vuoat vuokaemulsiolla. Kokoa GN-vuoka seuraavasti: Levitä vuokaan tasaisesti 250 g Felix punajuuriviipaleita, 150 g tomaattiviipaleita ja 50 g sipulia. Lado päälle 150 g lasagnelevyjä. Tee näin yhteensä neljä väliä. Kaada lopuksi päälle
3 kg yrtti-juustokastiketta ja ripottele pinnalle 160 g juustoraastetta. - Kypsennä yhdistelmäuunissa yhdistelmäpaistolla +150 C (kosteus 50%) noin 35 - 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä vielä hetki lämpökaapissa ennen tarjoilua.