Punajuuri-vuohenjuustopiirakka

8:lle

Punajuuri-vuohenjuustopiirakka soveltuu mainiosti esimerkiksi kokoustarjoiluun, kahvilamyyntiin tai lounasruoaksi.

Punajuuri-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

  • 1 kpl GN-vuoka 1/1 65 / 9,0 L
  • 0,72 kg perunataikinalevy ½ GN 360 g
  • 0,25 kg vuohenjuustoa
  • 0,2 kg porkkanasuikaleita, pakaste
  • 0,28 kg Felix Suikalepunajuuri
  • 0,1 kg purjoviipaleita, pakaste
  • 2 g pippurisekoitusta
  • 4 g hienoa suolaa
  • 0,4 l ruokakermaa 15%
  • 0,2 kg kananmunaa

Valmistusohje

  1. Asettele GN-mitoitetut taikinalevyt leivinpaperilla vuorattuun GN 1/1-65 vuokaan ja anna sulaa hetki. Taikinan voi halutessaan valmistaa myös itse.
  2. Viipaloi tai murenna vuohenjuusto. Sulata pakastekasvikset ja valuta Felix Suikalepunajuuresta säilykeliemi pois.
  3. Sekoita keskenään tasaiseksi liemeksi kerma, suola, pippurisekoitus ja kananmunat.
  4. Esipaista pohjaa yhdistelmäuunissa kuivapaistolla +150°C noin 10 minuuttia. Levitä punajuuret, porkkanasuikaleet, purjot ja vuohenjuusto esipaistetun pohjan päälle.
  5. Kaada liemi tasaisesti täytteiden päälle. Paista yhdistelmäuunissa kuivapaistolla +150°C noin 25 minuuttia.
  6. Anna piirakan vetäytyä hetki ja leikkaa haluamasi kokoisiksi annospaloiksi. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.