Punajuuri-vuohenjuustolasagne

1 h

Veikeä ja terveellinen vaihtoehto tavalliselle lasagnelle. Punajuuri takaa pehmeän maun ja juustokuori tuo annokselle juuri sopivasti rakennetta.

Punajuuri-vuohenjuustolasagne

Ainekset

  • 2 kg vuohenjuustoa
  • 4 l kermaa
  • 4 l maitoa
  • 5 kg tomaattimurskaa
  • 3,5 dl kasvisliemijauhetta
  • 6 kg Felix viipalepunajuuria
  • 2 kg lasagnelevyjä
  • 3 kg juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Liota punajuuriviipaleita kylmässä vedessä 15 minuuttia.
  2. Laita kattilaan vuohenjuusto, kerma, maito, tomaattimurska ja kasvisliemijauhe. Keitä seosta 20 min. Sekoita sen jälkeen
    teho-/sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Siivilöi punajuuret pois vedestä.
  4. Lado vuokaan ensin punajuuret, sitten kastiketta ja juustoraastetta. Jatka tätä kunnes vuoka on täynnä.
  5. Paista 160°C uunissa noin 35 min.