Punajuuri-bulgursalaatti

1 h 100:lle

Punajuuri-bulgursalaatti

Ainekset

  • 2,5 kg bulgur-ryynejä
  • 2 l kasvislientä
  • 0,2 l rypsiöljyä
  • 1 l punajuurilientä
  • 2 g kuivattua timjamia
  • 1,5 kg Felix kuutiopunajuuria
  • 1 kg salaattijuustokuutioita
  • 0,5 kg mustia kivettömiä oliiveja
  •   suolaa
  •   jauhettua mustapippuria
  •   tuoreita yrttejä
  •   (sitruunamehua)

Valmistusohje

  1. Valuta punajuurikuutiot reikävuoassa. Säilytä liemi.
  2. Mittaa punajuuriliemi, kasvisliemi, öljy sekä sipuli kattilaan. Kiehauta.
  3. Mittaa bulgur-ryynit, punajuurikuutiot sekä timjami GN 1/1 umpivuokiin. Kaada kiehuva liemi bulgurin päälle, sekoita hetki ja laita kansi vuokien päälle ja anna vetäytyä 125 C uunissa puoli tuntia.
  4. Jäähdytä kypsä bulgur sekoittaen pari kertaa kevyesti jäähtymisen aikana. Mausta kypsänä.
  5. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoa esimerkiksi Felix Talon -salaattikastikkeen kera.