Punajuuri-bulgursalaatti
1 h
100:lle
0

Ainekset
- 2,5 kg bulgur-ryynejä
- 2 l kasvislientä
- 0,2 l rypsiöljyä
- 1 l punajuurilientä
- 2 g kuivattua timjamia
- 1,5 kg Felix Kuutiopunajuuria
- 1 kg salaattijuustokuutioita
- 0,5 kg mustia kivettömiä oliiveja
- suolaa
- jauhettua mustapippuria
- tuoreita yrttejä
- (sitruunamehua)
Valmistusohje
- Valuta punajuurikuutiot reikävuoassa. Säilytä liemi.
- Mittaa punajuuriliemi, kasvisliemi, öljy sekä sipuli kattilaan. Kiehauta.
- Mittaa bulgur-ryynit, punajuurikuutiot sekä timjami GN 1/1 umpivuokiin. Kaada kiehuva liemi bulgurin päälle, sekoita hetki ja laita kansi vuokien päälle ja anna vetäytyä 125 C uunissa puoli tuntia.
- Jäähdytä kypsä bulgur sekoittaen pari kertaa kevyesti jäähtymisen aikana. Mausta kypsänä.
- Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoa esimerkiksi Felix Talon -salaattikastikkeen kera.