Punainen linssikeitto

30 min. 4:lle

Punainen linssikeitto

Ainekset

  • 2 dl punaisia linssejä
  • sipuli
  • 1 l kasvislientä (1 l vettä ja yksi kasviliemikuutio)
  • 1 tlk tomaattimurskaa (400-500 g)
  • 1 rkl rypsiöljyä
  •   mausteita esim. garam masalaa, mustapippurirouhetta, cayennepippuria
  •   Päälle
  • 2 dl kevytkermaviiliä (6 %)
  • valkosipulin kynsi
  •   mustapippurirouhetta, sokeria, hippunen suolaa

Valmistusohje

  1. Huuhdo linssit huolella. Pilko sipuli ja kuullota öljyssä kattilassa.
  2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasviliemi.
  3. Anna kiehua 20 minuuttia. Mausta ja nauti!
  4. Vinkki! Jos oikein laiskottaa, sekoita kermaviiliin puolet Tsatsiki-dippiainesta pussista. Lopun maustetun kermaviilin voit dippailla porkkanan kanssa iltapalaksi.