Punainen linssikeitto
30 min.
4:lle
126

Ainekset
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 sipuli
- 1 l kasvislientä (1 l vettä ja yksi kasviliemikuutio)
- 1 tlk tomaattimurskaa (400-500 g)
- 1 rkl rypsiöljyä
- mausteita esim. garam masalaa, mustapippurirouhetta, cayennepippuria
- Päälle
- 2 dl kevytkermaviiliä (6 %)
- 1 valkosipulin kynsi
- mustapippurirouhetta, sokeria, hippunen suolaa
Valmistusohje
- Huuhdo linssit huolella. Pilko sipuli ja kuullota öljyssä kattilassa.
- Lisää linssit, tomaattimurska ja kasviliemi.
- Anna kiehua 20 minuuttia. Mausta ja nauti!
- Vinkki! Jos oikein laiskottaa, sekoita kermaviiliin puolet Tsatsiki-dippiainesta pussista. Lopun maustetun kermaviilin voit dippailla porkkanan kanssa iltapalaksi.