Piparkakkusilli
15 min.
4:lle
8
Piparkakkusilli saa makunsa piparkakkujen päämausteista. Jouluinen silli sopii saumattomasti joulun kalapöytään. Halutessasi voit käyttää ohjeessa myös valmista piparkakkumaustetta. Piparkakkusilli sopii erinomaisesti voilla voidellun mallasleivän päälle.

Ainekset
- 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl vettä
- 0,5 dl sokeria
- 2 kpl kokonaista kanelitankoa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kokonaista neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
Valmistusohje
- Yhdistä etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta seos ja lisää joukkoon mausteet. Kiehauta 2 minuuttia ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Leikkaa silli paloiksi ja lado puhtaisiin lasipurkkeihin puolilleen. Kaada ja lusikoi päälle maustelientä sekä joukossa olevia mausteita.
- Lado toinen kerros silliä purkkeihin ja peitä liemellä. Sulje kansi ja anna maustua ainakin 2 vuorokautta.
VINKKI! Jos haluat vähentää sillin suolaisuutta, niin liota fileitä vedessä 2 tuntia ennen valmistusta.