Perunapiirakat kananmuna-kurkkumajoneesin kera
1 h
15:lle
3
Klassiset perunapiirakat sopivat moneen tilanteeseen. Tämä resepti ei petä olipa kyseessä sitten illanistujaiset, juhlat tai välipalahetki.

Ainekset
- 1/2 pkt pakasteruistaikinaa (250 g)
- Kaulintaan 1 - 2 dl ruisjauhoja
- MUUSI
- 1 l maitoa
- 1/2 tl suolaa
- 30 g voita
- 1 pkt Felix Perunamuusiaineksia 220 g
- 1 dl kermaa
- TARJOILUUN
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl Felix Kruunumajoneesia
- 2 dl Felix Maustekurkkukuutioita hyvin valutettuina
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl persiljaa silputtuna
Valmistusohje
- Sulata ruistaikina.
- Valmista muusi. Kuumenna maito, suola ja voi kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä, lisää perunamuusiainekset koko ajan hyvin sekoittaen. Anna muusin levätä 5 minuuttia ja sekoita kerma joukkoon. Pidä muusi lämpimänä, sillä silloin sen levittäminen on helpompaa.
- Leikkaa ruistaikina 14 - 16 osaan. Jauhota työpöytä hyvin. Pyöritä palat palloiksi ja kauli ne ohuiksi piirakankuoriksi (halkaisija noin 15 cm). Levitä noin 1 cm:n kerros muusia päälle ja rypytä reunat. Siirrä piirakat uunipellille leivinpaperin päälle leveän, jauhotetun lastan avulla.
- Paista uunissa 225 C noin 15 - 20 minuuttia.
- Keitä 7 minuutin munat ja jäähdytä ne kylmällä vedellä. Silppua kuoritut kananmunat ja sekoita silppu, valutetut Felix Maustekurkkukuutiot sekä mustapippuri majoneesiin. Siirrä tarjoilukulhoon ja ripottele persiljasilppu pinnalle.