Peruna-juuressalaatti

40 min. 6:lle

Tämä salaatti on herkullinen syyssalaatti. Voit tarjota sen lämpimänä tai kylmänä, ihan kuinka haluat. Paloittele kasvikset reiluiksi paloiksi ja paahda pannulla kypsäksi. Mausta lopuksi kastikkeella ja ripottele joukkoon Amerikkalaisia kurkkuviipaleita, murustettua fetajuustoa ja rucolaa. Reseptin Felixille kehitti Hellapoliisi.

Peruna-juuressalaatti

Ainekset

  • 1 kg perunoita
  • 500 g porkkanoita
  • 200 g palsternakkaa
  • 300 g parsakaalia
  • 100 g Felix Amerikkalaisia kurkkuviipaleita
  • 200 g fetajuustoa
  •   suolaa
  • PAISTAMISEEN
  • 3 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
  • KASTIKE
  • 3/4 dl öljyä
  • 1 rkl sinappia
  •   ripaus suolaa
  • 1/2  sitruunan mehu
  • KORISTELUUN
  • 30 g rucolaa

Valmistusohje

  1. Pese perunat hyvin ja paloittele lohkoiksi. Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa reiluiksi suupaloiksi. Uuden sadon porkkanat ovat kauniita pitkittäin puoliksi leikattuna. Irrota parsakaalista kukinnot.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kääntele kasviksia hetki kovalla lämmöllä. Siirrä ne uunipellille ja lisää joukkoon suola. Kypsennä 200 C uunin keskiritilätasolla, kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Lisää joukkoon herkullisen makeita Amerikkalaisia kurkkuviipaleita ja murusta päälle fetajuusto.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvisten joukkoon. Sekoita. Koristele salaatti rucolalla juuri ennen tarjoilua.